У США неонацисти провели демонстрацію, розмахуючи прапорами зі свастикою

Джерело: The Jerusalem Post

У неділю, 27 серпня, вдень жителі у Мейконі (штат Джорджія, США) побачили листівки з повідомленнями, сповненими ненависті, від неонацистської Ліги захисту гоїв (GDL). Відомо, що Центральна Джорджія не вперше стикається з такою пропагандою.

Раніше в червні члени GDL ініціювали агресивну демонстрацію біля храму Бет-Ізраїль у центрі Мейкона. Глядачі розповідали про випадки, коли протестувальники, озброєні мегафонами, вигукували нецензурні слова та поширювали упереджені повідомлення.

Фото: The Jerusalem Post

Місцева поліція негайно втрутилася, заарештувавши одного протестувальника за звинуваченням у хуліганстві та порушенні громадського порядку. Однак буквально через день  неонацисти, розмахуючи прапорами зі свастикою, провели демонстрацію біля синагоги Хабад в окрузі Кобб, штат Джорджія.

У відповідь на це, через тиждень відбулася служба єдності, на якій були присутні сенатор США Джон Оссофф, рабин Елізабет Бахар з храму Бет-Ізраїль, почесний рабин Ларрі Шлезінгер і ключові особи з громади округу Мейкон.

Під час богослужіння сенатор Оссофф наголосив на жахливій спадщині свастики, підкресливши: 

“Це більше, ніж символ ненависті; вона символізує бійню, рабство, медичні експерименти, винищення та геноцид”.

GDL, яку Юридичний центр Південної бідності визнав групою ненависті, спеціалізується на поширенні антисемітських переконань і підтримці теорій змови. Їхня діяльність варіюється від розповсюдження провокаційних листівок до організації публічних демонстрацій.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.