«В Україні напади на школи не припиняються», — ЮНІСЕФ

Джерело: Reuters

У вівторок, 29 серпня, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) заявив, що постійні російські атаки на школи в Україні призводять до того, що лише близько третини дітей шкільного віку повністю відвідують заняття, і багато хто відстає від шкільної програми.

Також зазначають, що у семи країнах, куди сім’ї втекли від війни, більш ніж половина дітей не навчаються в національних закладах освіти, зокрема через мовні бар’єри та перевантажені навчальні заклади.

Після повномасштабного вторгнення багато шкіл постраждали від прямих ударів, а інші закрили з метою безпеки.

“В Україні напади на школи не припиняються, залишаючи дітей глибоко засмученими та позбавленими безпечних місць для навчання”, – йдеться в повідомленні ЮНІСЕФ.

Раніше перебої з навчанням були внаслідок пандемії COVID-19, а потім – через війну, тому деякі українські діти вже четвертий рік поспіль не можуть повернутися до своїх класів, – повідомили в ЮНІСЕФ.

“Це не тільки призвело до того, що українські діти намагаються досягти успіху в навчанні, але вони також намагаються зберегти те, чого вони навчилися, коли їхні школи повноцінно функціонували”, – сказала Реджина Де Домініцис, регіональний директор ЮНІСЕФ в Європі та Центральній Азії.

Близько половини вчителів України повідомили про погіршення здібностей учнів до мови, читання та математики.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.