Суд над Трампом у справі про втручання у вибори призначили на березень 2024 року

Джерело: CNN

Федеральна суддя у Вашингтоні Таня Чуткан призначила на 4 березня 2024 року початок судового розгляду справи про змову колишнього президента США Дональда Трампа з метою залишитися при владі після отримання поразки на виборах 2020 року.

Як повідомляється, Чаткан відхилила дати судових засідань, які раніше були запропоновані Міністерством юстиції і командою юристів Трампа щодо початку судового процесу.

Прокурори хотіли, щоб судовий розгляд у цій справі розпочався у січні 2024 року, тоді як адвокати Трампа просили призначити дату в квітні 2026 року.

Зазначається, що встановлена дата початку судового розгляду на 4 березня наступного року припадає за день до так званого “Супервівторка”.

ДОВІДКОВО. “Супервівторком” називають вівторок на початку лютого або березня року президентських виборів в США, коли найбільша кількість штатів проводить праймеріз задля обрання делегатів на національні конвенції Демократичної і Республіканської партій США, які, своєю чергою, обирають кандидатів на посаду президента США.

Справа про втручання у вибори: Трампу висунули звинувачення за 13 пунктами, включаючи порушення закону про рекет, схиляння державного службовця до порушення присяги, змову з метою видати себе за державного службовця, змову з метою підробки документів першого ступеня та змову з метою подання фальшивих документів.

Розслідування було розпочато після витоку аудіо з телефонної розмови в січні 2021 року, під час якої Трамп закликав держсекретаря Джорджії Бреда Раффенспергера поставити під сумнів дійсність тисяч бюлетенів і сказав, що хоче ”знайти” голоси, щоб скасувати вибори в штаті 2020 року.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.