Румунія та Нідерланди спільно тренуватимуть пілотів F-16, зокрема українських

Джерело: Кайса Оллогрен/Twitter

30 серпня міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила, що її країна спільно Румунією домовились створити Центр тренування пілотів винищувачів F-16.

Зауважується, що 29 серпня країни підписали лист про наміри стосовно надання тренування та обслуговування для F-16 у навчальному центрі в Румунії.

У Міністерстві національної оборони Румунії повідомили, що майбутній центр працюватиме “не лише для румунських пілотів, а й для пілотів із країн Альянсу та партнерів, зокрема України”.

Нідерланди та Данія стали першими країнами, котрі підтримали передачу Україні винищувачів F-16 після тренувань українських пілотів. Оллонгрен зауважила, що 42 винищувачі F-16, про які раніше говорив президент України Володимир Зеленський, — це всі літаки даного класу, які є на озброєні її країни. Нідерланди спрямують всі ці винищувачі на потреби України – “невелика частина з них піде на навчання, а решта – в ЗСУ”.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

Станом на 21:20 кількість постраждалих внаслідок ворожого удару по Вільнянську Запорізької області збільшилася до 23. 

Оксана Грицюк, дружина загиблого в російському полоні Олександра, розповіла як окупанти катували та знущались з її чоловіка.

Внаслідок російського удару по центру міста Вільнянськ Запорізької області кількість постраждалих збільшилась до 25, серед них діти.

Станом на 19:00 в суботу, 29 червня, противник продовжує атакувати на кількох напрямках, найактивніше –  на Покровському і Харківському. Наразі загальна кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90.