Німеччина спорядила Україні ще десять танків Leopard — деталі нового оборонного пакету

Джерело: список військової підтримки України на сайті уряду ФРН

30 серпня Німеччина оновила список військової допомоги Україні. На підтримку ЗСУ спорядили зокрема нові Leopard, БпЛА Vector та польовий шпиталь.

У пресслужбі зауважили, що Німеччина підтримує українську армію в тісній координації зі своїми партнерами та союзниками.

Оновлений перелік наданого озброєння містить:

  • десять танків Leopard 1A5
  • радар TRML-4D
  • 16 безпілотних комплексів для розвідки Vector
  • чотири транспортери HX81
  • понад 13 млн боєприпасів до стрілецької зброї
  • польовий шпиталь

Список містить огляд летальної та нелетальної військової підтримки України Німеччиною. Він передбачає постачання з Бундесверу, а також — від німецької промисловості, що фінансуються з фондів Федерального уряду Німеччини для розвитку потенціалу безпеки.

Фінансування ініціативи з розбудови потенціалу безпеки становить 2,2 мільярда євро на 2023 рік. Кошти мають бути спрямовані в першу чергу на підтримку України.

Зауважимо, Бюджетний комітет Бундестагу схвалив запит міністерства оборони Німеччини та міністерства внутрішніх справ про виділення додаткових 12 мільярдів євро на військову допомогу Україні.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.