Міноборони та британська компанія BAE Systems підписали угоду про співпрацю щодо ремонту та виробництва гармат L119

Джерело: Міністерство оборони України

Міністр оборони Олексій Резніков та генеральний директор компанії BAE Systems Чарльз Вудберн підписали Рамкову угоду про співпрацю щодо ремонту, запасних частин та виробництва нових легких гармат L119.

Також міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та гендиректор компанії BAE Systems Чарльз Вудберн скріпили підписами угоду про співпрацю з локалізації виробництва озброєнь BAE Systems в Україні.

За словами міністра оборони України, Рамкова угода закріплює наміри та окреслює кроки взаємодії у галузі постачання, ремонту та обслуговування артилерійських систем та бронетанкової техніки для забезпечення нагальних потреб Збройних сил України.

“Велика Британія є одним з найбільших контрибуторів у підтримку України. Відкриття представництва всесвітньо відомої британської компанії вкотре підтвердило факт непохитного українсько-британського партнерства. Співпраця з BAE Systems у кооперації з підприємствами українського національного оборонного комплексу дозволить значно підвищити ефективність та скоротити час на постачання та ремонт озброєння і техніки зразків НАТО для Сил оборони України”, – зауважив Олексій Резніков.

Зазначимо, що BAE Systems є одним з найбільших світових підприємств з розробки та виробництва артилерійських систем та бронетехніки різних типів, які вже високо зарекомендували себе в бойових діях під час широкомасштабного вторгнення Росії на територію України.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.