Мобілізація обмежено придатних: в РНБО анонсували зміни до системи визначення придатності

Джерело: коментар Данілова в етері телемарафону

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив, що вже сьогодні буде внесено зміни до системи визначення обмежено придатних для військової служби осіб.

За словами Данілова, в Україні можуть мобілізовувати обмежено придатних чоловіків, але є низка нюансів. Саме їх і будуть виправляти в РНБО.

“Є в наших нормативно-правових документах термін – придатний або умовно придатний. Треба дати тлумачення, хто такий умовно придатний, де людей, які мають такий припис у своїх документах, можна використовувати”, – сказав Данілов.

Він пояснив, що коли обмежено придатні потрапляються на службу в певну частину, командири мають щодо таких осіб певні процеси.

“Тому для того, щоб закрити це питання раз і назавжди, рішенням Ради нацбезпеки і оборони дано доручення розтлумачити цей документ, щоб не було подвійного-потрійного трактування цієї норми”, – зазначив секретар РНБО.

Олексій Данлов додав, що це питання буде розв’язано вже сьогодні відповідним рішенням РНБО,

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня.