Цього місяця Україна імпортувала майже 1,1 млрд куб. м газу з ЄС

Джерело: Оператор ГТС

У серпні майже 1,1 млрд куб. м газу завезено до України трейдерами-нерезидентами для зберігання. 66% обсягів направлено до зберігання в режимі “митний склад”, тоді як 34% направлено в режимі “short-haul”.

Дії, яких вжили ОГТСУ разом із суміжними операторами, за підтримки Кабінету Міністрів, Міністерства енергетики та НКРЕКП, дозволили збільшити обсяги на нові напрямки, які з’явилися з 2022-2023 років. Вони навіть перевищили вже наявні напрямки, які функціонували протягом багатьох років.

“Показники імпорту природного газу у серпні свідчать, що така тенденція збережеться щонайменше і у вересні. Наразі майже всі західні точки входу до української ГТС працюють на повну потужність”, –  зазначив генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа.

Він додав, що Польща використовувала їх у липні-серпні на 81%, Угорщина – на 89%, віртуальний реверс по Молдові – на 98%. Також є можливість збільшити обсяги з боку Словаччини.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.