Італія не отримала очікуваних результатів від китайської угоди «Один пояс, один шлях» – глава МЗС

Джерело: Reuters

2 вересня міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що торгівля з Китаєм не покращилася, як очікувалося, після того, як Рим приєднався до пекінської ініціативи “Один пояс, один шлях”.

У 2019 році за попереднього уряду Італія стала першою великою західною державою, яка приєдналася до інфраструктурної ініціативи Китаю, попри протести Сполучених Штатів.

Шовковий шлях не приніс результатів, яких ми очікували, — пояснив Таяні на економічному форумі Європейського дому Амбросетті незадовго до від’їзду в Китай. — Ми повинні будемо оцінити, а парламент вирішити, чи поновлювати нашу участь чи ні.

Вважається, що Рим навряд чи продовжить угоду, коли вона завершиться в березні 2024 року, і має до грудня офіційно вийти з домовленості, яка в іншому випадку буде пролонгована на п’ять років.

Читайте також: Politico: Китай не такий потужний, як може вважати Захід – і ось чому

2 вересня Таяні вирушив на триденну дипломатичну місію в Пекін. Своєю чергою, прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні заявила, що планує відвідати Китай під час однієї зі своїх наступних закордонних поїздок.

Фахівці ГУР спільно з Міністерством закордонних справ України посприяли евакуювання українців з території Сирії.

Netflix поділився першим поглядом на другий сезон серіалу “Венздей”.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.