Цього року безпілотники атакували Росію та Крим більше 190 разів – The Guardian

Джерело: The Guardian

Від початку цього року на території РФ та тимчасово окупованого Криму було здійснено понад 190 атак безпілотними літальними апаратами.

“Згідно з даними аналізу BBC Verify, з початку року було зафіксовано понад 190 ймовірних атак безпілотників в РФ та в контрольованому Росією Криму”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у виданні, під час підрахунку були враховані відповідні повідомлення у російських ЗМІ.

При цьому зазначається, що останні удари, які були спрямовані щонайменше на шість російських регіонів, стали наймасовішими у 2023 році.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.