РФ, ймовірно, обговорює спільні військові навчання з Північною Кореєю

Джерело: SkyNews

4 вересня міністр оборони РФ Сергія Шойгу заявив, що Москва зараз веде переговори стосовно можливих спільних навчань з Північною Кореєю.

Раніше США висловили занепокоєння щодо посилення військової співпраці між цими двома країнами.

Розмірковуючи про можливість спільних навчань двох країн Шойгу сказав, що такий варіант дійсно розглядається.

Розвідувальне агентство Південної Кореї також згадало, що Шойгу запропонував північнокорейському лідеру Кім Чен Ину ідею проведення військово-морських навчань за участю РФ, Північної Кореї та Китаю.

Раніше розвідка США повідомила, що РФ та Північна Корея “активно просувають” свої переговори щодо потенційної угоди про постачання озброєння.

Зауважимо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу під час переговорів зі своїм північнокорейським колегою в Пхеньяні висловив намір “послідовно розвивати двосторонні зв’язки” та “зміцнювати співпрацю” між Росією і Північною Кореєю. Шойгу також назвав Північну Корею “важливим партнером Росії”.

Сполучені Штати неодноразово звинувачували Північну Корею в постачанні озброєння РФ для її війни проти України, зокрема “значної” кількості артилерійських снарядів також для російської групи найманців “Вагнер”.

Нещодавно лідер Північної Кореї Кім Чен Ин дав вказівку збройовим заводам збільшити потужності як “важливу частину зміцнення обороноздатності країни”.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.