Російські окупанти грабують заводи на Запоріжжі 

Джерело: Центр національного спротиву (ЦНС)

У Центрі національного спротиву зазначили, що оскільки південний фронт був складним для російських військ, ворог почав мародерство на підприємствах Запорізької області.

Наприклад, у тимчасово окупованому місті Токмак окупаційні війська розграбували місцеві ковальсько-пресові заводи та вивезли більшість обладнання. 

Зараз місцева окупаційна влада готує плани вивезення інших матеріальних цінностей в окупованому місті, які будуть активізовані у разі погіршення становища російських військ. 

У ЦНС також нагадали, що на початку літа окупанти вивезли до окупованого Криму сільськогосподарську техніку державного підприємства з тимчасово окупованої території Херсонської області.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.