У ВР не підтримали відкриття публічних е-декларацій

Джерело: народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк

5 вересня у Верховній Раді не підтримали поправку про оприлюднення електронних декларацій для державних службовців. Депутати також вирішили притягати до відповідальності тих, хто не подасть декларацію у встановлений термін.

Законопроєкт про відновлення е-декларування чиновників зареєстровано 27 липня. 

Цей законопроєкт був визнаний невідкладним і прийнятий в той же день, що і базовий законопроєкт із поправками до його положень. 

Законопроєкт є особливо важливим для виконання Україною семи рекомендацій щодо вступу до ЄС. 

У жовтні Єврокомісія представить звіт з оцінкою виконання Україною цих заходів.

В Японії з’явилася нова тенденція, коли молоді жінки відмовляються від традиційних шлюбних церемоній на користь “сольних весіль”, де вони “одружуються” самі з собою.

До кінцевого терміну 2 липня понад 200 центристських і лівих кандидатів вибули з другого туру парламентських виборів у Франції. Чи завадить цей тактичний крок ультраправому Національному об’єднанню отримати владу 7 липня.

77-річний одеський композитор Борис Мамін зробив пропозицію своїй 70-річний коханій, тернопільській поетесі Марії
Карпик.

Викиди Google зросли майже на 50% порівняно з 2019 роком, повідомила компанія у вівторок у своєму екологічному звіті за 2024 рік. Це значно відрізняється від заявленої мети “досягти нульового рівня викидів до 2030 року”.

Північнокорейські посадовці вперше одягли значки з портретом Кім Чен Ина публічно. Це сталося на 10-му пленумі ЦК Трудової партії восьмого скликання.