Латвія може розмістити протитанкові міни та додаткові перешкоди біля кордону з Білоруссю

Джерело: Delfi

Міністерство оборони Латвії пропонує зміцнити східний кордон зокрема за допомогою протитанкових мін, танкових зубів та залізобетонних конструкцій, повідомила міністерка оборони Інара Мурнієце, анонсувавши оновлену концепцію державної оборони.

Мурнієце наголосила на необхідності зміцнення кордону як у військовому розумінні, так і технічному. Влада країни планує дослідити місцевість для визначення найбільш ефективних заходів стосовно обмеження руху на різних ділянках кордону. Зокрема планується розміщення танкових зубців та металевих конструкцій. Також розглядається можливість застосування протитанкових мін.

Для координації зусиль створено робочу групу, до якої увійдуть фахівці міністерств внутрішніх справ та оборони.

МВС відповідає за будівництво паркану, встановлення датчиків, кабелів, і це має бути зроблено якнайшвидше. Але кордон має бути облаштований і з військового погляду, тому що ми бачимо, як швидко розвивається ситуація в Білорусі, — пояснила міністерка.

Читайте також: Польща, Литва та Латвія можуть закрити кордони з РБ через загрозу з боку “Вагнер”

Також Міноборони працює над тим, щоб допомогти МВС прискорити встановлення огорожі.

Мурнієце зазначила, що облаштування кордону опрацьовується спільно з рештою країн Балтії, оскільки східний кордон має бути зміцнений на території країн Балтії та Польщі.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.