У Китаї чиновникам заборонили використовувати пристрої Apple під час роботи в офісі

Джерело: Reuters

У центральних установах Китаю чиновникам заборонили використовувати IPhone та інші пристрої Apple під час роботи в офісі. Невідомо, скільки триватиме заборона.

За даними Wall Street Journal, рішення з’явилося напередодні заходу Apple наступного тижня. Яку кількість чиновників воно охоплює, теж невідомо.

Зазначено, що уряд КНР вже десять років прагне зменшити залежність від іноземних технологій. Для цього влада намагається перевести державні установи на місцеве програмне забезпечення та сприяти внутрішньому виробництву мікросхем.

Наступний крок активізації цієї кампанії стартував у 2020 році. Тоді влада вирішила ще більше зменшити залежність від закордонних ринків і технологій.

Минулого тижня до Китаю з візитом приїхала міністерка торгівлі США Джина Раймондо. Вона сказала, що американські компанії скаржаться на те, що країна стала “непридатною для інвестування” через штрафи, рейди тощо.

Британська компанія Sky Group подала до суду на Warner Bros. через відмову від співпраці щодо спільного виробництва серіалу про Гаррі Поттера.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Чоловіка і жінку звільнили з роботи у Ватиканському банку через порушення заборони на шлюб між співробітниками.

Королева Великої Британії Камілла подякувала за надіслану їй книгу британсько-української письменниці Анни Шевченко “Навколо війни через 20 історій”.

Найближчим часом ядерні та нафтові об’єкти Ірану можуть стати цілями для ударів у відповідь Ізраїлю після масованого обстрілу Тегераном ізраїльської території, розповіли кілька обізнаних джерел.