Імбир та часник: п’ять рослин, здатних знизити рівень холестерину

Джерело: www.express.co.uk

Дієтологиня Памела Мейсон з інформаційної служби охорони здоров’я та харчових добавок назвала п’ять рослин, вживання яких допоможе знизити рівень холестерину.

Зазначається, що після вивчення різних досліджень, зокрема щодо холестерину, дієтологиня рекомендує вживати імбир, чорницю, журавлину, часник та женьшень.

Як розповіли у виданні, експерти виявили, що часник знижує рівень холестерину та інших жирів у крові. Водночас дослідження за участю 70 осіб показало, що імбир може допомогти знизити рівень холестерину, якщо приймати його в дозі 1600 мг щодня протягом 12 тижнів.

При цьому в іншому дослідженні, участь в якому брали 30 хворих на цукровий діабет, було виявлено, що журавлина також може покращити ліпідний профіль, тоді як в іншому дослідженні встановлено, що плоди журавлини (9 грамів на день) можуть знизити рівень шкідливого холестерину.

Стосовно женьшеню, одне дослідження показало, що ця рослина може знизити рівень як загального, так і шкідливого холестерину.

Спираючись на результати всіх досліджень, Мейсон рекомендує включити п’ять рослин в здоровий раціон – або у вигляді їжі, або як добавки.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.