G20 погодилася надати Африканському союзу статус постійного члена

Джерело: Bloomberg

G20 вирішили надати Африканському союзу статус постійного члена, який має Європейський Союз. За даними видання, лідери “Великої двадцятки” оголосять рішення під час саміту в Індії цими вихідними.

Африканський союз налічує 55 членів. Цей крок зробить їх “запрошеною міжнародною організацією”, як і ЄС.

Рішення надасть країнам Африки сильніший голос з глобальних проблем. Зокрема у питаннях зміни клімату і боргів ринків, що розвиваються. Зазначено, що ринки так званого Глобального Півдня починають відігравати більш помітну роль у світових справах.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді зробив пріоритетом надання повноправного членства в Африканському союзі. Також італійська прем’єр-міністрка Джорджа Мелоні була серед тих, хто виступав за їхнє членство G20 на останній зустрічі “Великої сімки”, яка відбулася в Японії у травні.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.