Вибухонебезпечними предметами забруднено 30% території України – ДСНС

Джерело: Military Media Center

Заступник начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС України Микола Дідик заявив, що внаслідок російської агресії приблизно 30% території України, або 174 тис. км2, зараз забруднені вибухонебезпечними предметами, з них 13,5 тис. км2 становить акваторія водних об’єктів.

Відомо, що піротехніки вже обстежили 93 тисяч гектарів території та 7,5 тисяч гектарів акваторії, під час цього виявили та знешкодили 427 тисяч вибухонебезпечних предметів, включаючи протипіхотні міни, касетні боєприпаси та дистанційно встановлені міни.

Основні зусилля рятувальників акцентовані на розмінуванні звільнених населених пунктів і відновленні інфраструктури в регіонах, визволених від окупації. Щоденно до цих робіт залучається більше ніж 700 піротехніків і 200 одиниць техніки.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.