США, Південна Корея та Японія домовилися прискорити співпрацю у сфері відстеження ракет

Джерело: Reuters

7 вересня керівники оборонних відомств США, Південної Кореї та Японії спільно засудили нещодавнє випробування ракет Північною Кореєю та погодилися прискорити співпрацю у сфері відстеженні ракет, зазначили у Міністерстві національної оборони Південної Кореї.

Міністри оборони трьох країн також домовилися найближчим часом провести навчання в межах оборонних заходів від ядерних загроз Пхеньяна.

Зауважимо, 16 липня Сполучені Штати Америки, Японія та Південна Корея провели спільні військово-морські навчання з протиракетної оборони, аби протистояти зростаючим ядерним і ракетним загрозам з боку КНДР.

Минулого разу тристоронні навчання відбулися у квітні. 13 липня Південна Корея та США провели спільні військово-повітряні навчання за участю американського стратегічного бомбардувальника B-52H.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.