В Лондоні підозрюваний в тероризмі чоловік втік з в’язниці у костюмі шеф-кухаря

Джерело: CNN

Поліція в Лондоні обшукує найбільший парк міста в пошуках підозрюваного в тероризмі Деніела Халіфа, який 6 вересня втік із в’язниці в костюмі шеф-кухаря, прив’язавшись до дна вантажівки.

У середу вранці, 6 вересня, Халіф організував втечу з в’язниці Вондсворт у костюмі шеф-кухаря.

За даними британського інформаційного агентства PA Media, 21-річний хлопець є членом британської армії, який очікує суду за звинуваченнями в тероризмі за нібито встановлення фальшивих бомб на військовій базі.

Поліція заявила в п’ятницю, 8 вересня, що розглядає можливість того, що хтось у в’язниці Вондсворт допоміг Халіфу втекти.

Комісар поліції Мет Марк Роулі заявив, що втеча з в’язниці була “явно спланованою заздалегідь”.

Роулі додав, що “дуже занепокоєний” тим, що Халіф, звинувачений у тероризмі та порушеннях Закону про державну таємницю, “повернувся на свободу”.

Міністр юстиції Великої Британії Алекс Чокл заявив, що уряд розпочне незалежне розслідування інциденту. 

Звертаючись до парламенту Великої Британії Чокл сказав, що уже наказав провести внутрішнє розслідування рішення помістити Халіфа у в’язницю з меншим рівнем безпеки.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.