До рейтингу Time100 Next увійшли чотири українки: зокрема відзначено засновницю «Госпітальєрів» Яну Зінкевич

Джерело: Time

Цьогоріч у рейтинг осіб, котрі “формують майбутнє і визначають наступне покоління лідерів”, за версією Time, потрапили чотири українки. Зокрема відзначили міністерку економіки Юлію Свириденко, виконавчу директорку Центру протидії корупції Дарію Каленюк, нардепку та засновницю “Госпітальєрів” Яну Зінкевич, а також гендиректорку компанії Regrow Ag Анастасію Волкову.

До категорії “Лідери” увійшла Юлія Свириденко.

До списку “Адвокати” потрапила Дарія Каленюк. Також у цій номінації названо депутатку “Євросолідарності” та засновницю добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри” Яну Зінкевич.

Зауважується, що Яна Зінкевич майже десять років відігравала важливу роль у порятунку життів українців на передовій. Військова ветеранка є командиром українського цивільного медичного батальйону “Госпітальєри”. Окрім цього, вона – одна з наймолодших депутаток країни.

У 2014 році, коли на сході України почалася війна з Росією, Зінкевич вчилася на медика. Дівчина зупинила навчання, щоб допомогти пораненим у боях, і незабаром заснувала “Госпітальєрів”, щоб залучити ще більше осіб.

Зінкевич вдалося вивести в безпечне місце понад 200 поранених армійців, перш ніж зазнала поранення у 2015 році.

Під її керівництвом група надала допомогу та евакуювала тисячі військовослужбовців і цивільних.

Вже цього року “Госпітальєри” зібрали кошти для свого навчального центру зі спеціальним обладнанням, де команда Зінкевич “може підготувати нове покоління волонтерів-парамедиків, – додали у Time.

Своєю чергою, гендиректорка компанії Regrow Ag, що надає технологічні послуги аграрному бізнесу у світі, Анастасія Волкова відзначена у списку “Новатори”.

Довідка. Цього року до рейтингу Time100 Next – сотні людей, які “формують майбутнє і визначають наступне покоління лідерів”, увійшли четверо українок. До щорічного списку TIME100 Next 2023 року увійшли музиканти, медики, урядовці, лідери рухів, а також відомі викривачі корупції та топменеджери компаній.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.