Німецькі депутати в листі до Шольца вимагають передати Україні ракети Taurus, – Taggeschau

Джерело: Taggeschau

Депутати німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн (“Вільні демократи”), Антон Гофрайтер (“Зелені”) та Андреас Шварц (СДПН) написали листа до канцлера Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса, у якому, зокрема, вимагають передати Україні далекобійні ракети Taurus.

“Зокрема, Україна потребує крилатих ракетних комплексів Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, для того, щоб цілеспрямовано послабити російську військову логістику”, – йдеться в листі.

Депутати наголосили, що представники українського уряду запевнили їх в особистих розмовах, що ці ракети будуть використовуватися виключно на території України.

“Ми не бачимо причин сумніватися в цій обіцянці”, – продовжили вони, додавши, що Німеччина повинна продовжувати постачання засобів протиповітряної оборони, боєприпасів, лікарняного обладнання та бронетехніки, особливо бойових танків і бойових машин піхоти.

Водночас, як йдеться у листі, особливо важливо забезпечити стійкість українських військ.

“Для цього потрібні, зокрема, запасні частини для вже поставлених систем і підтримка в ремонті цих систем”, – йдеться у листі.

Як раніше повідомляли Букви, Олаф Шольц – єдиний, хто блокує передачу Україні ракет Taurus.

Довідка. Taurus – керовані ракети з радіусом дії до 500 кілометрів, які є аналогом британських Storm Shadow. Останні вже використовуються українськими військовими.

Taurus запускають винищувачі, а надалі вони самостійно знаходять свої цілі й можуть летіти під радарами. Ці ракети вважають ефективними проти захищених цілей, зокрема командних бункерів чи складів боєприпасів.

Кабінет Міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу. Починаючи з 18 липня, повістки до ТЦК матимуть змогу надсилати поштою. 

20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, окресливши у вступному слові головні теми зустрічі.

У березні російські військові авіаударами майже повністю знищили село Козинку, розташоване в Бєлгородській області РФ. Як розповів біженець і парамедик російського походження під псевдонімом “Сталкер”, ЗС РФ зрівняли з землею населений пункт через інформацію про, начебто, знаходження там українських диверсантів.

У мережі поширився інтернет-тренд щодо приручення домашніх тварин – до нього долучилися й українські військові. Наприклад, користувачка @wikentiyax розповіла про долю кота, якого назвали Паладін.

Станом на 20 травня Сили оборони України контролюють Вовчанськ (Харківська область) приблизно на 60%. Водночас російські військові не припиняють штурмувати місто, зазначив заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха.