В Естонії запропонували конфісковувати авто з російськими номерами

Джерело: ERR

14 вересня міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс запропонував конфіскувати автомобілі з російськими номерними знаками на території країни, або перереєстровувати транспортні засоби.

За словами глави відомства, РФ вже самостійно працює над заходами, щоб перешкодити в’їзду автомобілів із місцевими номерами на територію Естонії. Нині ж претензія до автомобілів, що вже перебувають на території країни.

“Мені не зрозуміло, чому в Естонії їздять машини з російськими номерами, і в когось вони є. Можливо, варто провести аналіз із метою запобігання знаходженню таких автомобілів тут. Якщо вони постійно використовуються на нашій території, то, можливо, слід зобов’язати реєструвати їх в Естонії,” – зазначив Ляенеметс.

Міністр також нагадав про важливість визначення цілей та мотивів приїзду іноземних громадян до Естонії, особливо на тлі жорстких санкцій та обмежень.

За словами Ляенеметса, Європейська комісія вважає, що автомобілі з номерами РФ не можна випускати з Європи, оскільки це вважатиметься переміщенням санкційних товарів.

Зауважимо, Естонія долучилася до Латвії та Литви у забороні в’їзду авто з російською реєстрацією. Глава МЗС Естонії Маргус Тсахкна наголосив, що “їм не дозволено користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, допоки Україна не досягне перемоги”.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.