Польща заборонила в’їзд автомобілів з російською реєстрацією

Джерело: Міністерство внутрішніх справ Польщі у Twitter

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський повідомив, що від завтра, країна забороняє в’їзд легкових автомобілів з російською реєстрацією, як це раніше зробили країни Балтії та Фінляндія.

“Після публікації 8 вересня цього року директив Європейської комісії про заборону в’їзду до Європейського Союзу автомобілів, зареєстрованих в Росії, хочу повідомити, що ця заборона на польському кордоні набуде чинності від завтрашнього дня. Вона набуває чинності сьогодні опівночі”, – заявив Маріуш Камінський.

А також додав, що, що від завтра жоден легковий автомобіль, який був зареєстрований в Росії, не зможе в’їхати на територію Республіки Польща.

Зазначимо, що напередодні Фінляндія оголосила про те, що забороняє в’їзд легкових автомобілів з російською реєстрацією.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…