Рассела Бренда звинувачують у зґвалтуванні, сексуальному та емоційному насильстві

Джерело: CNN

Англійського актора та коміка Рассела Бренда звинувачують у зґвалтуванні, сексуальному та емоційному насильстві. Він ці звинувачення заперечує.

У суботу, 16 вересня, британські видання The Sunday Times, The Times і Channel 4 “Dispatches” опублікували спільне розслідування, в якому чотири жінки звинуватили Бренда в сексуальному насильстві в різних випадках між 2006 і 2013 роками. Одна з жінок сказала, що їй було 16 років, а Бренду на момент передбачуваного нападу в Лондоні був 31 рік.

Згідно з The Times, жінки вирішили не називати своїх імен у звіті. 

Літературне агентство Tavistock Wood, яке було вказано як представник Бренда, повідомило, що “Бренд категорично й рішуче заперечував звинувачення, висунуті в 2020 році, але тепер ми вважаємо, що він ввів нас в жахливу оману. TW припинив усі професійні зв’язки з Брендом”.

Бренд багато писав і говорив про своє минуле лікування від наркотичної та сексуальної залежності, а також про психічне здоров’я. Останніми роками він створив цифрову платформу для оздоровлення.

“Тоді я завжди був про це прозорим — майже надто прозорим. І зараз я також прозоро кажу про це. І бачити, як метастази прозорості переросли в щось кримінальне, що я категорично заперечую, змушує мене запитати, чи існує інший план?” — сказав Бренд.

Він також заявив, що звинувачення проти нього “дуже серйозні”.

“Я не проти, щоб вони використовували мої книги та мій виступ, щоб говорити про мою безладну поведінку за згодою в минулому. Я серйозно спростовую ці дуже, дуже серйозні кримінальні звинувачення”, — сказав Бренд.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.