ChatGPT виявив хворобу, яку не вдавалося діагностувати 17 лікарям

Джерело: Daily Mail

Чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT від OpenAI діагностував у хлопчика рідкісне захворювання після того, як протягом трьох років це намагалися зробити більше десяти лікарів.

Як розповіли у виданні, Кортні, мати чотирирічного Алекса, який страждав на хронічний біль, перепади настрою, втому та проблеми із пересуванням, звернулася до ChatGPT із запитом про діагноз сина після трьох років візитів до 17 лікарів різного профілю.

Жінка детально переглядала результати тесту Алекса під час його перебування у лікарні швидкої допомоги та вносила їх до ChatGPT. Сервіс штучного інтелекту діагностував хлопчику розщеплення хребта та ваду розвитку спинного мозку.

Зазначено, що серед симптомів цього рідкісного захворювання, на яке страждає менш ніж 1% народжених на рік дітей у США, ― оніміння, біль, м’язова слабкість та проблеми із контролем руху. Стан хворого обумовлений обмеженим кровотоком через аномальне закріплення спинного мозку до хребетного каналу.

При цьому, як зауважили у виданні, Алекс мав легку форму захворювання, яку важче діагностувати, але яка лікується шляхом оперативного втручання. Нині хлопчик проходить реабілітацію після лікування.

Повідомляється, що, згідно із дослідженням вчених з некомерційної інтегрованої системи охорони здоров’я Mass General Brigham, ChatGPT знаходить правильний діагноз у 72% випадків, тоді як досвідчені лікарі зазвичай безпомилково визначають хворобу в 95% пацієнтів.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.