Ніхто не почуватиметься в безпеці, якщо дозволять «розрізати» Україну – Байден на Генасамблеї ООН

Джерело: виступ Джо Байдена

19 вересня, під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН президент США Джо Байден заявив, що підтримка українців у протистоянні з росіянами є “інвестицією не лише в майбутнє України, але й у майбутнє кожної країни”, яка цінує основні правила ООН щодо суверенітету та територіальної цілісності, “котрі однаково стосуються всіх націй”, великих і малих.

Ми рішуче підтримуємо Україну в її зусиллях досягти дипломатичного вирішення, яке забезпечує справедливий і міцний мир. Лише Росія несе відповідальність за цю війну. Лише Росія має силу негайно припинити цю війну, – наголосив Байден.

Президент США зазначив, що Москва “вважає, що світ втомиться і дозволить жорстоко поводитися з Україною без наслідків”.

Байден заявив, що жодна держава-член ООН не почуватиметься в безпеці, якщо Україну дозволять “розрізати”.

Ми маємо протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, а завтра – стримувати інших потенційних агресорів. Ось чому Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами по всьому світу продовжуватимуть підтримувати хоробрий народ України під час захисту суверенітету і територіальної цілісності та свободи, – додав він.

Раніше передбачалося, що Україна “займе важливе місце” у виступах Байдена, але президент також мав обговорити “багато інших речей, які стоять на порядку денному”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.