Співробітник Міноборони Нідерландів продавав авіадеталі до Росії в обхід санкцій

Джерело: rtlnieuws

У Нідерландах затримали 48-річного співробітника міноборони, підозрюваного у відправленні авіазапчастин до Росії через треті країни.

“Співробітника Міністерства оборони в Арнемі заарештували за підозрою в обході санкцій проти Росії. 48-річний чоловік підозрюється у відправленні авіазапчастин до Росії”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловіка затримали 30 серпня, проте відомо про це стало тільки зараз.

Як пояснили у виданні, з огляду на те, що підозрюваний працював у міністерстві оборони, до розслідування також залучено військову поліцію.

За даними Служби фіскальної розвідки та розслідувань Нідерландів (FIOD), за місцем проживання чоловіка вилучили боєприпаси, документи, цифрові носії інформації. Нині відомо, що чоловіка відсторонено від роботи і він перебуває в СІЗО.

Згідно з новинним вебсайтом Follow The Money, чоловік працював у міністерстві оборони з 1990-х років.

Примітно, що співробітника оборонного відомства Нідерландів затримали після арешту 53-річного чоловіка з Арнема днем ​​раніше, який надав слідству необхідну інформацію про свого спільника.

“Підозрюваний має нідерландську компанію, яка експортувала авіазапчастини переважно в Росію”, – поінформували в FIOD.

При цьому під час обшуку місця проживання та складських приміщень 53-річного чоловіка було вилучено деталі літаків, зброю, гільзи та боєприпаси. Окрім 250 000 євро та 8 000 доларів готівкою, FIOD також конфіскувала приблизно 160 000 євро банківських активів.

Через кілька днів після зміни уряду в Нідерландах новий міністр закордонних справ країни Каспаро Вельдкамп під час візиту в Україну пообіцяв “негайне” постачання винищувачів F-16 Силам оборони.

7 липня на Харківщині на російській міні підірвався легковий автомобіль. У машині могло перебувати шестеро осіб, наразі знайдено тіла чотирьох. На місці працюють слідчі та рятувальники.

7 липня президент Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на Одещині.

Новообраний уряд Великої Британії продовжить політику підтримки Україну у війні проти РФ. 6 липня прем’єр-міністр країни Кір Стармер повідомив, що він уже зазначив про це у телефонній розмові президентові Володимиру Зеленському та підтвердить позицію спільно з союзниками по НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні 9–11 липня.

7 липня, під час візиту до Одеси у день Військово-морських сил, новообраний міністр оборони Великої Британії Джон Хілі анонсував новий пакет для України, менш ніж через 48 годин після свого призначення.