Олена Зеленська отримала нагороду від родини Клінтонів, яку вручають за громадянське лідерство

Джерело: Офіс президента

Під час візиту до США для участі в заходах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН перша леді України Олена Зеленська отримала нагороду Clinton Global Citizen Award.

Ця премія, заснована у 2007 році Біллом, Гілларі та Челсі Клінтонами, втілює заклик президента Білла Клінтона до дії, відзначаючи видатних людей, чиє бачення і лідерство стали прикладом для глобальної спільноти. Ці люди довели, що різні верстви суспільства можуть успішно працювати разом для розробки рішень, які ведуть до позитивних і довгострокових соціальних змін.

“Для мене велика честь прийняти нагороду, яку отримували видатні особистості світу. Разом із честю це ще й велика відповідальність”, – сказала Олена Зеленська під час вручення їй нагороди.

Також перша леді України відзначила, що розділяє нагороду з усіма українцями.

Зображення: Офіс президента

“Сьогодні кожен у моїй країні є відданим лідером. Мати, яка веде дитину до школи, а потім поспішає на роботу після безсонної ночі через повітряну тривогу. Вчитель, який веде урок – часто в бомбосховищі, дистанційно, у небезпеці, але все одно викладає. Рятувальники та лікарі, які поспішають до постраждалих від обстрілів. І мужні чоловіки й жінки, які стоять на передовій, щоб не пустити загарбника до своїх домівок, міст, а також не пустити агресію далі у світ. Це справжні лідери, які взяли на себе відповідальність за своє життя, країну та збереження безпеки у світі. Вони – мої співвітчизники. Дякую їм та від їхнього імені за цю нагороду”, – сказала Олена Зеленська.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…