Китай і США створили нові робочі групи для тіснішої комунікації в економічній та фінансовій сферах

Джерело: пресслужба Міністерства фінансів КНР

У межах політики нормалізації двосторонніх відносин Китай та США створили дві робочі групи, зокрема економічну та фінансову, для забезпечення тіснішої комунікації між фінансово-економічними блоками їхніх урядів.

Як розповіли у відомстві, новоутворені органи міжурядової взаємодії покликані виконувати домовленості двох сторін, досягнуті під час липневого візиту до Пекіна міністерки фінансів США Джанет Єллен.

Зазначено, що економічна робоча група буде діяти під головуванням заступників міністрів фінансів Китаю і Сполучених Штатів, а співголовами фінансової стануть заступники глави Народного банку Китаю та Мінфіну США.

Очікується, що обидві робочі групи проводитимуть регулярні й позачергові зустрічі для посилення комунікації та обміну інформацією з економічних і фінансових питань.

При цьому, як зауважили в Мінфіні, основним завданням таких робочих груп буде надання сторонами одна одній пояснень окремих рішень і кроків, що викликають занепокоєння і можуть трактуватись як направлені на завдання шкоди.

Зокрема, це стосується рішень адміністрації США щодо обмеження інвестицій та передачі передових технологій Китаю.

Планується, що завдяки тісній комунікації КНР та США зможуть дійти порозуміння й уникнути конфліктів у фінансово-економічній сфері.

  • Уряд Китаю планує запустити новий державний інвестиційний фонд задля залучення близько 40 мільярдів доларів для свого напівпровідникового сектора. У такий спосіб Пекін прагне наздогнати США та інших суперників.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.