Наступного року Німеччина планує вдвічі скоротити федеральну допомогу біженцям

Джерело: Reuters

Німеччина планує наступного року вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку вона виділяє для покриття витрат на приймання та інтеграцію біженців в рамках скорочення бюджету.

Понад 1 мільйон людей шукали притулку в Німеччині після вторгнення Росії в Україну, через що 16 земель країни вимагали більше федеральних коштів для покриття витрат біженців.

У понеділок, 25 вересня, уряд поінформував землі, що виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат біженців у 2024 році, порівняно з 3,75 мільярда євро цього року.

Представник міністерства фінансів заявив, що зустріч федерального уряду та урядів земель у понеділок з цих питань не дала результатів перед запланованою консультацією з канцлером у листопаді.

“По суті, землі несуть відповідальність за розміщення та догляд за біженцями. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір”, – додав речник.

Уряд також скасує свій внесок у витрати на догляд та інтеграцію українських біженців, додали джерела.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…