Генпрокурор України зустрівся з представниками Мінʼюсту США: обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів

Джерело: Офіс генпрокурора

Генеральний прокурор України Андрій Костін зустрівся з представниками різних підрозділів Міністерства юстиції США. Обговорили подальшу співпрацю у розслідуванні та судовому переслідуванні воєнних злочинів.

“Наша мета – забезпечити невідворотність покарання для всіх причетних до воєнних злочинів РФ, де б вони не перебували. Щиро вдячний колегам з Міністерства юстиції за їхню непохитну підтримку та відданість справі”, – зазначив Андрій Костін.

Також він додав, що Україна, Сполучені Штати та весь цивілізований світ – єдині у прагненні притягнути до відповідальності тих, хто стоїть за варварською агресією кремлівського режиму, яка спричинила понад 100 000 воєнних злочинів.

Зображення: Офіс генпрокурора

Також Андрій Костін зустрівся з директором Офісу з питань доступу до правосуддя Рейчел Россі. Обговорили можливості покращення доступу до правосуддя для жертв та постраждалих в Україні.

Генпрокурор розповів про Координаційний центр потерпілих і свідків, який нещодавно розпочав свою роботу. Він зазначив, що зараз його діяльність зосереджено на допомозі тим, хто постраждав від воєнних злочинів.

Зображення: Офіс генпрокурора

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.