«Памʼятай про ціну свободи»: у Києві відкрили стінопис для вшанування воїнів 3-ї ОШБр – фоторепортаж

Джерело: Букви

У Протасовому Яру відкрили стінопис “Памʼятай про ціну свободи”, присвячений військовим третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр).

Цей стінопис створили для вшанування воїнів 3-ї ОШБр, які віддали своє життя заради свободи та незалежності України.

Відкриття цього стінопису прокоментували й самі воїни 3-ї ОШБр.

Зокрема Владислав Дацький написав:

“Мурал в Протасовому Яру, Київ. Ті, що вже здобули вічне життя в бою. Третя штурмова. Їм нема чого соромитись. А нам – є, допоки українську землю топче хоча б один окупант”.

Своєю чергою, заступник командира 3-ої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін зазначив, що завжди необхідно пам’ятати, якою ціною здобувається свобода та незалежність України.

“Завжди памʼятайте, якою ціною. Скільки найкращих вже віддали життя за те, щоб Україна мала майбутнє. Протасів Яр. Київ. Бійці Третьої штурмової”, – прокоментував відкриття стінопису Максим Жорін.

“Памʼятай про ціну свободи… Їх імена назавжди в історії і в наших серцях. Мурал в Протасовому Яру. Дякую спільноті “Los Solomas” за виконання”, – написав командир 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр Дмитро Кухарчук, на псевдо “Сліп”.

У спільноті “Los Solomas” зазначили, що стінопис – це найменше, що можна зробити для вшанування воїнів 3-ї ОШБр, які віддали своє життя заради України.

“Памʼятай про ціну свободи. Цей мурал – це найменше, що ми могли зробити для вшанування воїнів 3 ОШБр, які віддали своє життя заради України. Кожен день потрібно памʼятати, завдяки кому ви можете працювати, пити каву, жити у вільній Україні. Не питайте “а коли закінчиться війна?”. Питайте “а що я зробив заради перемоги?”, – зазначили у спільноті “Los Solomas”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.