На Херсонщину окупанти завезли чергову партію пропагандистських підручників для школярів

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окуповану територію Херсонської області російські загарбники завезли дві тисячі пропагандистських підручників для школярів.

Зокрема, на ТОТ Херсонщини завезли книжки для 1-4 класів та 10-11 класів.

Зокрема це книги з “історії Росії”. Адже цей предмет відіграє фундаментальну роль у пропагандистських осередках, якими є насправді російські школи на ТОТ.

На цих уроках росіяни розповідають про “величність своєї нації”, до якої належать підкорені народи, та перекладають на Захід вину за свою загарбницьку війну.

Зокрема, за даними ЦНС, на тимчасово окуповані території також ввезено підручники з української мови. Адже є батьки, які написали заяву про бажання їх дітей вивчати рідну мову, попри тиск з боку окупантів. Такі діти вчать українську мову одну годину на тиждень.

Однак для вивчення української мови росіяни надрукували свій підручник, в якому українську мову виставляють як діалект російської й акцентують на “братерстві народів”.

“Центр національного спротиву закликає батьків не позбавляти своїх дітей майбутнього й організовувати онлайн-навчання дітей в українських школах та проводити бесіди з дітьми щодо пропаганди, які ті отримують в окупаційних “школах”, – зазначили у ЦНС.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…