Україна закликала Португалію сприяти у просуванні «Формули миру» на міжнародній арені

Зображення: Офіс президента

Джерело: Офіс президента

В Офісі президента України закликали Португалію сприяти у просуванні “Формули миру” на міжнародній арені, зокрема шляхом залучення країн Глобального Півдня.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів зустріч із делегацією на чолі з державним секретарем Міністерства оборони Португалії Карлосом Піресом під час його візиту в Україну.

Ігор Жовква подякував Португалії за рішуче засудження військової агресії РФ та надану допомогу в оборонній, фінансовій і гуманітарній сферах.

Своєю чергою, Карлос Пірес високо оцінив ініціативу Офісу президента щодо проведення Форуму оборонних індустрій у Києві. За його словами, такий формат є поштовхом до майбутньої плідної та взаємовигідної співпраці між українськими й зарубіжними компаніями шляхом налагодження спільного виробництва озброєння, ремонту техніки та розвитку оборонних технологій.

Ігор Жовква подякував Португалії за приєднання до танкової коаліції, а також за підтримку створення авіаційної коаліції.

Окремо сторони обговорили участь Португальської Республіки в імплементації окремих пунктів “Формули миру”.

Відтак, заступник керівника Офісу президента закликав Португалію сприяти у просуванні Формули миру на міжнародній арені, зокрема шляхом залучення країн Глобального Півдня.

Протягом дня, 17 травня, російські війська здійснили 44 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 183 вибухи. 

Міністерство закордонних справ України дало розпорядження з 18 травня відновити надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном.

Станом на 20:30 п’ятниці, 17 травня, ворог веде активні наступальні та штурмові дії на Покровському та Придніпровському напрямках.

Київська обласна рада підтримала надання Київському обласному центру допомоги Захисникам України імені Баранова Віталія Анатолійовича.

Згідно з постановою уряду №560 від 16 травня, повістка буде вважатися врученою в разі проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відсутність адресата, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.