США і Данія оголосили про посилення кібербезпеки України

Джерело: посольство США в Україні

США та Данія домовилися разом зміцнювати стійкості критичної інфраструктури України до кіберзагроз. Їхнє партнерство буде реалізовуватися через проєкт USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України”.

Планується, що Данія інвестує у проєкт 2,8 млн доларів. Посол США в Україні Бріджит Брінк наголосила, що цей проєкт є “критично необхідним для забезпечення захисту органів влади та об’єктів критичної інфраструктури від численних кібератак, які Росія спрямовує проти України”.

Своєю чергою США продовжать свою діяльність у сферах законодавчої, нормативної та інституційної баз. Також Штати працюватимуть над підготовкою фахівців у сфері кібербезпеки, над підвищення взаємодовіри та посиленню співпраці між приватним та державним сектором.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.