Очільниця музею Голодомору Леся Гасиджак захищатиме гідність та ділову репутацію у суді

Джерело: Леся Гасиджак/Facebook

2 жовтня в.о. Генеральної директорки Національного музею Голодомору Леся Гасиджак повідомила, що подала до суду на Клима Братківського через цькування її зовнішності та заплямування ділової репутації.

Ну що ж. Перший пішов. Позовна заява (відповідач – Братківський Клим Сергійович) про захист гідності та ділової репутації, визнання інформації дискримінаційною та недостовірною та відшкодування шкоди – вже в Голосіївському районному суді м. Києва, – зазначила очільниця музею.

Гасиджак зауважила, що цей позов – це не тільки відстоювання честі, а й підтримка іншим жінкам і чітка позиція: “змовчати – це розв’язати руки новим хейтерам”.

Спільно з адвокатами Гасиджак очікуватиме на відкриття провадження і судового процесу. Вона зазначила, що складність, виснажливість і брудноту процесу їй поки що важко уявити.

Жовтень і осінь, які я завжди так любила, обіцяють бути спекотними… – мовиться у дописі.

У пресслужбі Асоціації жінок-юристок “ЮрФем”, котрі представлятимуть інтереси Гасиджак у суді, зауважили, що ніхто не має права принижувати людину через її зовнішній вигляд та дискримінувати за будь-якими іншими ознаками.

Та додали, що найчастіше таких нападок зазнають саме жінки, котрі перебувають на керівних посадах та займають активну громадську позицію. В організації висловили переконання, що наше суспільство “вже може дозволити собі більш виважене ставлення до інакшості та різноманіття”.

Раніше кандидатка історичних наук Леся Гасиджак заявила, що готує позов до суду через образу честі та гідності.

Довідка. В.о. Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, кандидатка історичних наук Леся Гасиджак готує позов до суду через образу честі та гідності. Нещодавно її зацькували у соцмережі через зовнішність.

Напередодні юрист Клим Братківський на своїй сторінці у Facebook написав, що Леся Гасиджак, яка є в.о. Гендиректора музею Голодомору, не може обіймати свою посаду через невідповідну зовнішність.

Дехто у коментарях підтримав думку Братківського, проте більшість користувачів засудили юриста через лукізм і наголосили, що таке ставлення до людей – неприпустиме.

Згодом Братківський свій пост видалив, проте користувачі встигли зробити скриншоти згаданого запису.

Леся Гасиджак відреагувала на допис Братківського та повідомила, що готує позов до суду через образу честі та гідності.

За її словами, вона спокійно ставиться до хейту у свій бік, однак подаватиме до суду, оскільки подібні історії трапляються щоденно з жінками в Україні.

Мінно-пошукові бельгійські вівчарки Ахілл та Квад знайшли 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини, після чого сапери ДСНС знищили небезпечні предмети.

Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції.

Один із найпопулярніших новинних сайтів у світі CNN оголосив про запровадження частково платного доступу до своїх матеріалів.

У Генеральному штабі повідомили оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 2 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 118 бойових зіткнень.

Український інститут національної памʼяті почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зауважується, що отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненщини.