У Міноборони збільшили доплати деяким військовим

Джерело: Міністерство оборони України

Міністерство оборони розширило перелік військових, яким нараховуються додаткові виплати, зокрема саперам, артилеристам і тим, хто служить у ППО. Вищі доплати мають отримувати від 29 вересня.

Додаткові виплати передбачено для:

  • 100 тисяч грн (замість 30 000 грн) – військовослужбовців ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій;
  • 100 тисяч грн (замість 30 000 грн) – військовослужбовців, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій;
  • 50 тисяч грн (замість 30 000 грн) – військовослужбовців зі складу командування та штабів (зокрема поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії;
  • 30 000 грн – військовослужбовцям за виконання бойових завдань з розмінування поза районами ведення бойових дій.

Також будуть додатково отримувати 20 100 грн військові, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами. Виплати передбачено з 1 червня.

Також з 1 червня мають нарахувати доплати:

  • від 15 000 до 30 000 грн – інструкторам учбових центрів;
  • 6 000 грн – строковикам;
  • 2 350 грн – курсантам.

Захисники, які перебувають на передовій, будуть надалі отримувати 100 тисяч гривень. Зокрема це стосується бійців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язане із захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених та зниклих безвісти.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…