Офіційний сайт королівської родини Великої Британії зазнав кібератаки

Джерело: Sky News

Офіційний вебсайт британської монархії зазнав кібератаки, яка порушила його функціонування.

Як розповіли у виданні, атака на відмову в обслуговуванні (DDoS) полягає в тому, що надмірний трафік спрямовується на вебсайт, перевантажуючи його сервер, що спричиняє порушення функціонування.

Попри те, що королівський вебсайт був онлайн у неділю, 1 жовтня, в обідній час він запускав додаткові перевірки безпеки для користувачів, перш ніж дозволити їм увійти на сайт.

При цьому раніше в неділю сайт Royal.uk показав повідомлення про помилку і не надавав користувачам доступу до вебсайту.

За словами джерел, нині невідомо, хто відповідальний за цю атаку. Водночас вказано, що це не був злам, і що також не було отримано доступу до систем або вмісту вебсайту.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.