США уникають «прямого конфлікту з Росією», – Блінкен

Джерело: Ентоні Блінкен на пресконференції

Виступаючи на конференції в Інституті публічної політики Бейкера Університету Райса, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон намагається уникати прямого конфлікту з Москвою з самого початку війни.

“З першого дня президент Байден мав на увазі дві “Полярні зірки”. Одна полягала в тому, щоб переконатися, що ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну та залучити інші країни до того ж”, – сказав Блінкен.

Він додав, що друга – це уникати конфлікту з Росією.

“Але інший також полягає в тому, щоб уникати прямого конфлікту з Росією, тому що потенціал, куди цей конфлікт може дійти, не є місцем, де хтось хоче бути, і не місцем, яке добре для безпеки американського народу”, – заявив Блінкен.

Він також зазначив, що як і де використовувати обладнання, яке США надає Україні, має вирішувати Україна.

“Вони мають вирішувати, як краще захистити свою країну, як краще повернути землю, яку в них захопила Росія. Ми залишаємо це їм. Наша позиція полягала в тому, щоб не заохочувати й не допускати страйків за межами України, але, по суті, це рішення України”, – сказав держсекретар США.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.