Чехія дозволила Україні відкрити лінії виробництва гвинтівки CZ BREN 2

Джерело: пресслужба чеського МЗС

Чехія дозволила Україні відкрити лінії виробництва власної розробки штурмової гвинтівки CZ BREN 2, яка в локальні версії отримає назву “Січ”. Про це заявив у межах Міжнародного Форуму оборонних індустрій у Києві заступник глави Міноборони Чехії Даніель Блажковец.

Як розповіли у відомстві, під час форуму Блажковец обговорив з українською стороною спільні проєкти та можливість розширення співпраці у сфері озброєння.

“Серед основних, так званих флагманських проєктів, – передача виробництва автомата Bren 2 “Січ” від компанії CZUB (Česká zbrojovka) або лінії виробництва малокаліберних боєприпасів від компанії Sellier&Bellot”, – йдеться у повідомленні.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…