Мера Сум арештували з правом застави у три мільйони

Джерело: пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

4 жовтня слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід Сумському міському голові Олександру Лисенку, підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі — понад  2 млн гривень.

Зауважується, що суд частково задовольнив клопотання та обрав Лисенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень. Так, у разі внесення застави на особу буде покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Раніше у СБУ повідомили, що вони зокрема “обклали даниною” місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття.

Фігуранти вимагали з підприємця 2 млн 130 тис. грн. У разі відмови платити — погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу, — зазначили у повідомленні.

У пресслужбі поінформували, що СБУ та НАБУ затримали обох посадовців “на гарячому” у момент отримання одного з траншів неправомірної вигоди у розмірі 1,4 млн грн.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 гривень.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.