Росіяни завдали ракетного удару по Куп’янську: відомо про 49 загиблих

Джерело: голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, пресслужба Офісу генпрокурора

Сьогодні, 5 жовтня, близько 13:15, росіяни обстріляли кафе та магазин у с. Гроза Куп’янського району (на Харківщині), де було багато цивільних людей. Станом на зараз відомо про 49 загиблих.

“Зараз на місці продовжують працювати рятувальники. З-під завалів дістали тіла загиблих людей, серед яких хлопчик 6 років. 7 людей, в тому числі одна дитина, зазнали поранень. Медики надають їм необхідну допомогу. Рятувальні роботи на місці тривають”, – написав очільник ОДА.

Фото: Синєгубов

Фото: Синєгубов

Фото: Синєгубов

Президент України Володимир Зеленський також підтвердив загибель більш ніж 48 осіб.

“Показово жорстокий російський злочин – удар ракети по звичайному продуктовому магазину, абсолютно свідомий теракт. Купʼянський район на Харківщині. Станом на цей час відомо про більш ніж 48 загиблих. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких! Надається допомога пораненим”, – зазначив він.

Фото: Зеленський

За процесуального керівництва Куп‘янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

  • 5 жовтня російські військові вдарили по лікарні у Бериславі Херсонської області. Внаслідок влучання вщент знищено четвертий поверх будівлі. Є поранені.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.