На фронт відправлять майже 2 тис. коптерів зі ШІ, придбаних у межах програми «Армія дронів»

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Для ЗСУ – у межах державної програми “Армія дронів” – на фронт відправлять 1 912 коптерів Autel EVO MAX 4T з метою здійснення розвідки ворожих позицій у глибокому тилу та координації артилерійських ударів . 

Вони оснащені потужною камерою, яка може збільшувати зображення в 30 разів, мають велику потужність та можуть літати під невеликим дощем.

Додатково дрони мають вбудований штучний інтелект, що надає численні переваги:

  • Перехід через механічні перешкоди без участі оператора;
  • автоматичне виявлення та відстеження різних цілей із подальшим передаванням інформації;
  • надійний захист від РЕБ (засобів радіоелектронної боротьби), електромагнітних перешкод та спуфінгу (підміни) сигналів.

“Віримо, що “пташки” допоможуть знищити більше окупантів та зберегти життя українських воїнів. Масштабуємо “Армію дронів”, щоб посилити український наступ”, – зазначили в міністерстві.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.