Землетрус в Афганістані: загинули 120 осіб, близько тисячі поранені

Джерело: ВВС

На заході Афганістану стався землетрус магнітудою 6,3, внаслідок чого загинули щонайменше 120 осіб, проте їхня кількість може зрости.

Як розповіли у виданні, близько тисячі осіб отримали поранення. Багато будівель було пошкоджено, люди опинилися під завалами.

“За нашими даними, більше тисячі жінок, дітей і літніх громадян були поранені і близько 120 осіб загинули”, – заявив представник екстрених служб Моса Ашарі.

Утім, за непідтвердженими даними, кількість загиблих на даний момент перевищує 300 осіб.

Свідки стихійного лиха розповіли, що будівлі спочатку почали трястися, а потім впали.

Епіцентр землетрусу знаходився в 40 км від західного міста Герат, яке вважається культурною столицею Афганістану. Повідомляється, що сталося як мінімум три потужні поштовхи.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.