Росіяни розгорнули дезінформаційну кампанію про «українську» зброю в руках ХАМАСу – ЦПД

Джерело: Центр протидії дезінформації

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що на тлі конфлікту, який спалахнув на Близькому Сході, ворожі Telegram-канали поширюють неправдиву інформацію з ціллю дискредитувати Україна та українських військових.

Так, з початку ведення бойових дій на території Ізраїлю, російська пропаганда почала розповсюджувати дезінформаційні повідомлення стосовно того, що бойовики ХАМАС нібито використовують зброю з України. До цієї інформаційної кампанії доєдналися російські пропагандисти О. Коц, Є.Лісіцин, Р.Осташко та Я.Ггагін.

У межах кампанії пропагандисти опублікували відео із західними зразками озброєння з дописом “ХАМАС дякує Україні за продаж їм озброєння”.

Окрім того, в іншій публікації пропагандисти показали фейкову новину про те, що ізраїльські солдати нібито спіймали “терористів зі зброєю” з України.

У ЦПД наголосили, що схожі кампанії РФ проводить не вперше. Зокрема раніше Центр повідомляв про російську дезінформаційну кампанію стосовно використання української зброї під час протестів у Франції.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.