Прикордоннику з Закарпаття, який виявився агентом спецслужб РФ, повідомили про підозру

Джерело: Державне бюро розслідувань

Заочно повідомлено про підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті у лавах прикордонників та виявився агентом російських спецслужб. Ним є начальник відділу кібербезпеки Мукачівського прикордонного загону Руслан Сировий.

ДБР не зазначило імені підозрюваного, але прикріпила разом з повідомленням його фотографію. Попередньо, він не мав доступу до державної таємниці.

За даними слідства, Сировий нещодавно разом з іншими військовозобов’язаними незаконно перетнув кордон з Угорщиною. В одному з російських пабліків стверджують, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб РФ і зараз перебуває у Москві. Росіяни заявили, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв’ю з ним.

Крім того, 9 жовтня українська розвідка заявила, що Росія з метою дискредитації Сил оборони України планує використати Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

Зловмиснику повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України). Також готується повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Покарання передбачає довічне ув’язнення.

Нині перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.