У 2027 році в Каліфорнії заборонять продаж цукерок Skittles

Джерело: Hypebeast

З 2027 року Каліфорнія офіційно заборонить жувальні цукерки Skittles в штаті, оскільки губернатор Ґевін Ньюсом підписав законопроєкт AB 418, також відомий як Каліфорнійський закон про безпеку харчових продуктів.

Згідно з новим законом з 1 січня 2027 року будуть заборонені харчові продукти, які містять бромовану рослинну олію, бромат калію, пропілпарабен або червоний барвник 3. 

Червоний барвник 3 міститься в Skittles та інших кондитерських виробах, а бромована рослинна олія зазвичай додається до цитрусових безалкогольних напоїв.

Згідно з дайджестом законодавчої ради даний закон Каліфорнії про безпеку харчових продуктів визначає, що “особа або організація не має права виробляти, продавати, доставляти, розповсюджувати, зберігати або пропонувати для продажу в торгівлі харчові продукти для споживання людиною”, які містять перелічені вище речовини. 

“Законопроєкт передбачає цивільне покарання за порушення цих положень, яке не перевищує 5000 доларів США за перше порушення та не перевищує 10 000 доларів США за кожне наступне порушення за позовом, поданим Генеральним прокурором, прокурором міста, юрисконсультом округу, або окружним прокурором”, – йдеться в законопроєкті.

Проте Національна асоціація кондитерів прокоментувала законопроєкт: 

“Вони приймають рішення на основі звукових фрагментів, а не науки. Схвалення цього законопроєкту губернатором Ньюсомом підірве довіру споживачів і створить плутанину щодо безпеки харчових продуктів. Цей закон замінює єдину національну систему безпечності харчових продуктів на мозаїку неузгоджених державних вимог, створених законодавчими постановами, які призведуть до збільшення витрат на харчові продукти. Це слизький шлях, якому FDA могло б запобігти, зайнявшись цією важливою темою. Ми повинні покладатися на наукову ретельність FDA щодо оцінки безпеки харчових інгредієнтів і добавок”.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF) зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

17 жовтня два спортсмени померли від серцевого нападу на чемпіонаті світу з тріатлону в Іспанії. Обоє загиблих були учасниками однієї вікової групи. Британський спортсмен помер під час бігу, а мексиканець — під час плавання.

У Південній Кореї заявили, що участь військ КНДР у війні Росії проти України є “серйозною загрозою безпеці” та пообіцяли зреагувати.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.