СБУ затримала організаторку псевдореферендумів у Чорнобаївці

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки України заарештувала колаборантку, яка організовувала фейковий референдум під час окупації Чорнобаївки.

Затримана – 36-річна жителька Чорнобаївки, яка підтримала окупантів і почала співпрацювати з ними. За це її включили до створеного агресорами “виборчого комітету”, і вона отримала деякі “привілеї” щодо вільного пересування територією району. В обмін на це вона допомагала в організації псевдореферендуму.

Жінка відвідувала будинки місцевих мешканців, намагаючись переконати їх взяти участь у фальшивому референдумі та “голосувати” на користь РФ. Під час цих “візитів” її супроводжували озброєні окупанти, які допомагали залякувати мешканців селища та “вибивати” з них “підписи”.

Після звільнення правобережної частини Херсонщини жінка тривалий час переховувалась, проте співробітники СБУ змогли розшукати й затримати її.

Їй оголошено підозру за статтею 28 частини 2 та статтею 111-1 частини 5 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Вона перебуває під вартою, а за ці злочини їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.