Росіяни, ймовірно, пошкодили газопровід між Фінляндією та Естонією

Джерело: Iltalehti

За даними зовнішньополітичного джерела, керівництво держави підозрює, що Росія безпосередньо причетна до пошкодження газопроводу між Фінляндією та Естонією.

Наразі Сили оборони розслідують пошкодження газопроводу.

Керівництво Фінляндії та Сили оборони вважають, що Росія завдала удару по газопроводу між Фінляндією та Естонією, – мовиться у повідомленні.

У ніч на 8 жовтня влада Фінляндії виявила пошкодження газопроводу Baltic Connector. Також зафіксували несправність у кабелі зв’язку між країнами. Газопровід може вийти з ладу на кілька місяців.

Фінський президент Саулі Нііністьо раніше зауважив, що пошкодження інфраструктури було сприйнято досить серйозно. Політичне керівництво детальне поінформували про ситуацію.

Він також зазначив, що пошкодження газопроводу та кабелю спричинені “зовнішніми діями”.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.